Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Поверия за високосната година

Поверия за високосната година

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k887
Поверия за високосната година

2012 година е високосна, тя се състои от 366 дни. Високосните години имат лоша слава, затова човек трябва да се съобрази с това какви важни събития може да планира през високосна година.

При някои славянски народи през високосните години се е давала възможност на девойките да си изберат мъж и да изпратят родителите си при него.

Сватбата обаче трябвало да се прави на следващата година. Има много поверия, които са свързани с нещата, които може и не може да се правят през високосната година.

Това е годината, в която жената може да предложи на любимия си мъж да създадат семейство. През високосна година бременната жена не трябва да държи близо до себе си остри предмети.

Поверия за високосната година

Детето, което е родено на 29 февруари, е добре да празнува рождения си ден на 28 февруари или на 1 март. Празнуването на рождения ден на 29 февруари не е добра идея.

През високосна година не трябва да се започва строеж на нова къща, да не се местите в друг град или в друго жилище и ако може, да не сменяте местоработата си.

През високосна година не се изпълняват обичаите на коледарите. Когато имате финансов успех през високосна година, една част от парите трябва да отидат за нуждаещи се хора, за да ви върви и догодина.

През високосна година не се продава недвижимо имущество и ценни предмети. Това не е година, която е добра за развод, тъй като това предвещава проблеми за новата връзка.

През високосна година не се правят покупки на големи количества хранителни продукти от хора, които са болни или възрастни, защото това им носи лош късмет.

Преди да взимате важно решение, застанете по залез слънце с лице на запад и кажете на глас: „Високосна година, остави за себе си лошото, а за мен – само добро”.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
43
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Евдокия
Евдокия
05.07.2014 12:43
И азсъм родена на 29,02, и си обичам много рождената дата. Вярваща съм в късмета - своя и на всички добри хора.
1
0
дре
дре
29.02.2012 10:33
аз съм роден на 29.02 и съм много щастлив имам всичко което съм искал от живота.Късметлий са тези,които са родени на тази дата 1:1456 човекасе раждат на тази дата
2
0
choki
choki
08.02.2012 13:57
Сестра ми е родена на тази дата и смятам,че сте прави.В живота не и върви,няма работа-търси винаги,беше с един мъж и не се омъжи-той тръгна да пътува и се пропи сега е женен за японка.Тя живее с един мъж и се надява да бъде щастлива.Надява се да има дете и аз изкрено и го пожелавам.
1
0