Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Суеверия за всеки ден и всеки случай

Суеверия за всеки ден и всеки случай

Момиче

Вярвате или не в народните вярвания и суеверия, те ни съпътстват от дълги години. Предават се от поколение на поколение.

Подбрахме някои от най-популярните суеверия у нас. А дали ще се съобразявате с тях или ще живеете така, че да не ви пука от нищо, изборът е изцяло ваш.

Старите хора разправят, че ако ядете и се оглеждате в огледало, ще изгубите здравето си и ще изядете красотата си.

Лош знак е, ако оставите чисто нов костюм на леглото.

Няма да ви върви, ако си измиете косата в понеделник или сряда.

Ако двама души се хранят с една лъжица, ще се скарат.

Не е добре да давате игла и конец на някой. Ако го направите, рискувате да се разболеете. Ако ви се наложи все пак да дадете игла, трябва лекичко да убоде човека, за да не се скарате.

Ще се разболеете също, ако прекрачите метла. Метлата трябва да държите с дръжката надолу. Така парите ще потекат към вас.

Касичка

Здравето ви ще се развали и ако седнете на мястото на болен.

Съблечените дрехи трябва да закачате на закачалка, а не да стоят разхвърли в стаята, тъй като така върху тях сяда зъл дух.

Не е добре да давате пари на заем във вторник, защото и вие ще станете длъжници. Не се дават пари на заем също вечер, по това време не се и взимат пари. Парите се взимат с лявата ръка, а се дават с дясната. Така парите няма да свършат.

Ако срещу прозореца е застанала сврака, значи скоро ще пристигнат гости. Ако в къщата има болен, то той скоро ще оздравее.

Ако от масата падне вилица или лъжица – ще дойде жена. Ако падне нож – ще дойде мъж.

Не е добре бременна жена да ходи на погребение и да се прощава с умрял човек, защото детето ѝ ще е жълто и бледо като мъртвец.

Бременна

Когато сте в лошо настроение, е по-добре да не готвите. Така ще заредите семейството си с негативна енергия.

На път към църквата, булката трябва да излезе от дома като прекрачи прага първо с десния крак. В противен случай няма да е щастлива и радостна в брака си, а мъжът ѝ ще кръшка.

Ако искате да се радвате на отлично финансово благосъстояние, не трябва да бързате да харчите получената заплата за един ден. Дори не трябва да броите получените пари. Трябва първо да си ги занесете у дома, за да пренощуват там. Едва след това можете да ги преброите и харчите.

Създайте си навика всеки път на излизане от дома си да оставяте до огледалото банкнота, така че тя да се отразява в него. Това ще помогне за умножаването на вашите пари дори във ваше отсъствие.

Ако съседката ви помоли за малко сол или хляб, не ѝ давайте – в противен случай вашето богатство ще изтече към съседите.

Според поверието червеният цвят привлича пари. Затова най-добре е портмонето ви да бъде червено. А за да засилите действието, носете в него хартия с червен цвят.

Ако жената по време на бременност е с плоско коремче и вирнато дупе, детето ще бъде момиче, ако е с изпъкнало коремче и сплескано дупе – момче.

Когато започне раждането на излизане от къщата се оставят всички врати отворени, за да мине леко раждането.

Там, където бъде хвърлено пъпчето на бебето, там ще протече животът му.

Ако на жената се поръси сол на главата без тя да знае и след това се докосне по носа ще е момче, а ако се докосне по брадата - момиче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
42
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Меглена Ничева
Меглена Ничева
16.08.2011 16:47
Повечето са истина. На собствен гръб съм ги изпитала.
6
1
сабинка
сабинка
16.11.2010 18:14
Егати яките суеверия.
5
1